Antonio González Quintana

77a9d-antonio-gonzc3a1lez-quintana

Llicenciat en Història (1979), diplomat en Arxivística i Documentació (1983) i membre del Cos Facultatiu d’Arxivers de l’Estat (1985) és actualment Subdirector General d’Arxius a la Comunitat de Madrid. Anteriorment, entre altres destinacions professionals, ha estat director del Centre d’Informació Documental d’Arxius del Ministeri de Cultura (2006-2008), Cap de la Unitat de Coordinació d’Arxius Militars del Ministeri de Defensa (1994-2003) i director de l’Arxiu de la Guerra Civil, a Salamanca (1986-1994).

Ha publicat diversos treballs sobre els arxius del Moviment Obrer, sobre fonts per a l’estudi de la Guerra Civil i el Franquisme i sobre els arxius i les polítiques públiques de gestió del passat a Espanya. Els darrers anys ha treballat especialment en la relació entre els arxius i la defensa dels drets humans, col·laborant amb diversos projectes de la Unesco, Arxivers sense Fronteres, Grup de Drets Humans del Consell Internacional d’Arxius, y Swisspeace, amb participació directa en projectes com el de l’Arxiu de la Policia Nacional de Guatemala, l’Arxiu General de la Nació, de República Dominicana, l’Arxiu Nacional de la Memòria d’Argentina o la Comissió Provincial per la Memòria de la Província de Buenos Aires, a La Plata. La seva principal publicació sobre aquest tema és Políticas Archivísticas para la Defensa de los Derechos Humanos,(Paris-Santiago de Compostela, 2010).

«Membre fundador d’AsF, Antonio González Quintana és un referent internacional en relació a la defensa dels Drets Humans des dels Arxius, del que AsF s’enorgulleix que digui representar i el comitè científic de la seva assistència a aquestes Jornades »

El comitè científic

Comptador de visites
  • 5.227
%d bloggers like this: