IX Jornades d’Arxivers sense Fronteres. Vides robades. El valor dels arxius en la cerca de la identitat.

CATALÀ IX JORNADES D'AsF (1)Els pròxims dies 13, 14 i 15 de desembre celebrarem les IX Jornades d’Arxivers sense Fronteres amb el títol “Vides robades. El valor dels arxius en la cerca de la identitat”. Aquestes IX jornades aprofundiran en dos temes de total actualitat: el primer, el de la documentació relativa a la cerca dels nens desapareguts, els anomenats “nens robats”; i el segon, a la documentació del col·lectiu LGTBI, que a poc a poc està adquirint presència en els arxius.

Arxivers sense Fronteres ha treballat aquestes jornades amb la incertesa de poder-les dur a terme íntegrament de manera presencial, però finalment es va decidir combinar actes, com la presentació de les jornades de manera telemàtica i presencial, i continuar les jornades ja solament de manera telemàtica.

El 13 de desembre presentarem el llibre Del hilo al ovillo. Poder y resistencia de los archivos, coordinat pel Senyor Ramon Alberch i Fugueras i escrit per 22 autors de diferents nacionalitats. Un treball que emfatitza en la importància dels documents que, malgrat la seva aparent simplicitat, aporten informació vital per a la defensa dels drets humans. Aquesta presentació es podrà seguir en línia i també de manera presencial en l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El 14 de desembre, i de manera telemàtica, reunirem quatre experts per a conversar sobre un tema de gran transcendència com és el robatori de nens des del franquisme fins a l’actualitat, i ho farem sota l’epígraf Buscant identitats.

Finalitzarem les jornades el dimecres 15 de desembre centrant-nos  en els arxius per a la diversitat. La taula rodona abordarà la situació actual de la documentació relativa a les persones, fins fa poc invisibilitzades, que formen part del col·lectiu LGTBI.

Esperem poder comptar amb la teva presència, inscriu-te